(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Mléčná rýže v papiňáku

Potřebné ingredience
250 g rýže 1 L mléka 2PL cukru, kousek másla, ovoce - jablíčka, skořice, granko
Postup přípravy
Do papiňáku jsem dala mléko s lžíci hnědého cukru, propláchla jsem rýži a přidala do mléka.
Přivedla jsem k varu a občas zamíchala. Mezitím jsem si oloupala jablíčka a přidala je nakrájené na kousky do hrnce. Nasypala jsem trochu skořice, zavřela víko a dala na nejmenší stupeň. Vařila jsem 10min, vypnula jsem a nechala dalších 10min zavřeno,ale nemusíte.
Přivedla jsem k varu a občas zamíchala. Mezitím jsem si oloupala jablíčka a přidala je nakrájené na kousky do hrnce. Nasypala jsem trochu skořice, zavřela víko a dala na nejmenší stupeň. Vařila jsem 10min, vypnula jsem a nechala dalších 10min zavřeno,ale nemusíte.

Vše je krásně měkké a vůbec ne rozvařené.Přidala jsem více hnědého cukru, skořice a trochu másla a je hotovo.Já si to ještě trochu ředím mlékem, kaše je pěkně hustá. Můžete sypat grankem, poklást zavařeným ovocem a zalít šťávou. Dobrou Chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
petwil
(upraveno)
20. 2. 2014, 19:20
po celém týdnu vaření mi tento recept padl do oka
zítra vyzkouším..vypadá to moc chutně a hlavně rychle
) což ocenuji :_)


nahlásit
sesemka
(upraveno)
26. 2. 2012, 22:00
Děkuji za tip, když vařím v mlékovaru, tak skoro hodinu ... a nepřichytlo se to ?
nahlásit
rebelina77
(upraveno)
2. 3. 2012, 16:54
@sesemka
Nepřichytlo, vařila jsem prvně a byla jsem nadšená, jak to bylo rychlé a lehké. Jen to zamíchejte pořádně předtím než zavřete víko, určitě to bude v pohodě, Eva
nahlásit